Go to top

Waarom willen wij graag een stralend recht en goed functionerend gebit?

Mensen willen vaak een beugelbehandeling om hun uitstraling (esthetiek) te verbeteren. Ook willen ze de gezondheid en functie van de tanden zo optimaal mogelijk houden. Er zijn dus verschillende redenen om een beugelbehandeling te starten. Het zijn tegenwoordig vaak individuele overwegingen die bepalen of een beugel gewenst
is. De tandarts kan daarnaast goed bepalen of het gebit goed past en dus de functie optimaal is. De orthodontist kan je vertellen wat de behandelmogelijkheden zijn.

Een goede uitstraling (esthetiek)
Een aantrekkelijke uitstraling met mooie rechte tanden kan een positief effect hebben op de zelfverzekerdheid van mensen. Tanden gaan tegenwoordig een leven lang mee, wel zo fijn als ze er dan ook nog goed uit blijven zien!

Hygiëne
Het is moeilijker de tanden schoon te houden als ze scheef en over elkaar heen staan. Onvoldoende schoon (kunnen) houden is de belangrijkste oorzaak voor het krijgen van gaatjes, tandvleesziektes en verlies van tanden.

Slijtage van tanden en kiezen
Als kiezen niet goed op elkaar passen treedt er extra slijtage van de knobbels op. Indien er bijvoorbeeld een diepe beet is zullen de ondersnijtanden versneld afslijten. Bij een niet goed passend gebit is er sneller sprake van knarsen en klemmen en ontstaan er sneller kaakgewrichtsklachten.

Beschadiging van tandvlees
Bij zeer diepe beten wordt er in het gehemelte gebeten en ontstaan er tandvleesbeschadigingen en vaak ook pijnklachten. Ook raakt het ophangsysteem van ons gebit beschadigd als er tandvleesontstekingen zijn. Deze ontstaan vaak op plekjes waar tanden en kiezen scheef staan.

Problemen met spraak
Sommige mensen hebben last van spraakproblemen door de verkeerde stand van de tanden en de kaken. Met een beugel kunnen dan de tanden in een goede positie gezet worden.

Orthodontiepraktijk Spijkenisse

Seinestraat 100
3207 CJ, Spijkenisse

Tel. 0181 - 625300

Ga naar vestiging >

Neem contact op >