Go to top

Vragen over beugels en behandelingen

Staat jouw vraag er niet bij? Klik op de volgende link www.orthodontist.nl en ga naar ‘vragen’.

Wat moet ik doen als mijn beugel kapot is?

Neem telefonisch contact op met de praktijk via 0181-625300. 
Als je een buitenboordbeugel of andere uitneembare beugel hebt: deze uitlaten tot je met ons hebt overlegd. Is er iets stuk aan je slotjesbeugel klik dan hier.

Waarom moeten er soms kiezen worden getrokken voor een beugelbehandeling?

Gelukkig is kiezen trekken zelden nodig door de speciale technieken die wij in Orthodontiepraktijk Spijkenisse gebruiken. Als het echt onmogelijk is om alle tanden en kiezen mooi op een rij te krijgen door teveel ruimte gebrek dan krijg je een verwijzing voor de tandarts nadat is bepaald welke kies of kiezen er verwijderd moeten worden om de benodigde ruimte te maken.

Is er een leeftijdsbeperking voor het dragen van een beugel?

Nee, op elke leeftijd kan een beugelbehandeling tot fraaie resultaten leiden. Bij volwassenen kunnen tandvleesproblemen of de kwaliteit van het gebit wel eens een beugelbehandeling in de weg staan.

Hoeveel last heb ik van een beugel?

Als een beugel net is geplaatst kunnen de tanden een paar dagen wat gevoelig zijn, maar bij iedereen is dat weer anders.

Doordat wij in Orthodontiepraktijk Spijkenisse hele speciale draden gebruiken zijn deze klachten heel beperkt. Als je voor controle bent geweest en de beugel is weer bijgesteld dan kun je een dag wat extra last hebben