Go to top

Behandeling

Door bij de vaste apparatuur gebruik te maken van speciale geheugendraden wordt al heel snel een zichtbaar resultaat verkregen. Controles vinden doorgaans eens in de 4 tot 6 weken plaats. De beugel wordt dan bijgesteld en indien nodig worden draden vervangen. Het dragen van elastieken, die een verbinding maken tussen het boven- en ondergebit om je gebit beter passend te maken, maakt meestal onderdeel uit van een orthodontische behandeling. In gevallen waarbij de afwijking in de kaken te groot is, kan een orthodontische behandeling worden gecombineerd met kaakchirurgie. ( zie "filmpjes, wat heb ik"  )

De meeste kinderen komen na een paar afspraken zelfstandig naar de controleafspraken. Als er gezamenlijk overleg met je ouders of één van beiden nodig is dan geven wij dit op tijd aan. Willen je ouders vaker meekomen? Je ouders of begeleider(s) zijn altijd van harte welkom!

Wij hebben een leuk en heel ervaren team en er hangt in de praktijk een ontspannen gezellige sfeer. Wij doen er alles aan om te zorgen dat je het zeker naar je zin zult hebben bij ons. Maar dat geldt ook voor je ouders die meekomen of de volwassenen die bij ons komen, omdat zij ook graag een mooi recht gebit willen.

Meer informatie over beugels en de werkingsmechanismen vind je op de website: www.beugel.nl